Семінар для Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ «Towards the 2024 Tirana Ministerial Conference: Implications and points of interest for higher education systems in Partner Countries neighbouring the EU» (07-08.11.2023, Сараєво, Боснія і Герцеґовина)

7-8 листопада 2023 р. відбувся візит Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ до Університету Сараєво, Боснія і Герцеґовина, за темою «Towards the 2024 Tirana Ministerial Conference: Implications and points of interest for higher education systems in Partner Countries neighbouring the EU».

Захід організовано консорціумом SPHERE – OBREAL Global (підтримка та сприяння експертам з реформування вищої освіти), до складу якого входять Університет Барселони (координатор) та Європейська асоціація університетів (EUA), – ініціатива, що фінансується Європейською Комісією. З січня 2015 р. SPHERE забезпечує тренінги та комунікацію для експертів з реформування вищої освіти (HERE) і національних Еразмус+ офісів (NEO) у країнах Європейського сусідства.

У заході взяли участь представники Національних Еразмус+ офісів і закладів вищої освіти та інших організацій, які входять до команд національних експертів з реформування вищої освіти (HERE) з сусідніх країн-партнерів ЄС, загалом близько 40 учасників.

Україну представляли Національний експерт з реформування вищої освіти – Марія МИШЛОВСЬКА, студентка, керівник міжнародних освітніх проектів та програм відділу міжнародних академічних звʼязків Українського католицького університету та Вероніка ТКАЧЕНКО, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Програма (англ.)

Звіт щодо участі в навчальному візиті

Матеріали заходу:

Попередня Відкрито набір кандидатур на відзнаку Young Diplomat Award 2023